Kültür ve Turizm Bakanlığı Harita Mühendisi Alımı

Konuya Dön

Kültür ve Turizm Bakanlığı memur personel alımı için geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesine 154 kişilik kadro ile alım yapacağını bildirmişti. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar sürecin başlamasını bekliyordu ve Bugün başvurular başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 12 farklı alanda olmak üzere 154 Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında atanmak üzere KPSS Puanı kullanılacaktır.



Harita Mühendisi olarak istihdam edilmek üzere 13 sözleşmeli personel alınacaktır.

Başvuracaklarda aranacak şartlar:

1- Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

2- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday arasına girmek;

En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır.

3- Adayların, son başvuru tarihi itibarıyla, pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir.

4- Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak.

Başvuru Yapılabilecek İller ve Kontenjanlar (13):

Adana (1), Aydın (1), Diyarbakır (1), Edirne (1), Eskişehir (1), Gaziantep (1), Hatay (1), İstanbul (1), Karabük (1), Mardin (2), Muğla (1), Sivas (1) 


Başvurular E-Devlet Üzerinden

Başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını aşağıdaki adımları kullanarak başvurularına başlayabilecekler.

1. ADIM: Adayların  https://www.turkiye.gov.tr/kultur-ve-turizm-kariyer-kapisi-is-alim adresi üzerinden e- Devlet şifreniz ile giriş yapınız.

2. ADIM: ilgili ekrana giriş yaptıktan sonra Kültür Bakanlığı 154 Sözleşmeli Personel Alımı ilanına giriş yaparak " Başvur" bağlantısına tıklayınız.

3. ADIM: Karşımıza ilgili ilan hakkında detaylar gelecek Bu detayları inceledikten sonra alt kısımda bulunan onay kutusuna tıklayarak başvurumuza devam ediyoruz. Başvurular aşağıdaki alanlarda yapılacak.



Bu konuda görüşlerini paylaşmak yada soru sormak ister misin?

Oturum Aç Kayıt Ol