2022-2 Sayılı Lihkab Genelgesi

Yükleniyor...
  Takip Et
5 Entry

LİSANSLI HARİTA KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARININ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA 2022/2 SAYILI GENELGE 10 Haziran 2022 Tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu Genelge, lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarıyla ilgili lisans alma, kuruluş, görev, yetki ve sorumluluk, personel, disiplin işleri, görevin ifa edileceği mekân ve donanım, teminat  alınması, teminatın saklanması ve iadesi, iş dağıtımı, denetim, imza yetkisinin devri, bilgi ve belgelerin verilmesi ve kullanılması, kayıt ve defterlerin tutulması lisansın iptali ile hizmetle ilgili ücret tarifelerine ilişkin usul ve esasları kapsar.

Bu genelge ile birlikte 2010/13 sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.


Ek-12022 2 Sayılı LIHKAB Yönetmeliği372 indirme İNDİR

lihkap yetki sınırları büyükşehirlerde yalnızca açtığı ilçe ile mi sınırlıdır? Yani başka bir ilçeden iş alabiir mi?bunun ile ilgili net bir bilgi bulamadım.yardımcı olabilir misiniz?Teşekkürler 

(bkz:#14527) yanıt olarak:

Yeni lihkab kanunu ile il genelinde yetkilendirilmişlerdir. Büyükşehirlerde de aynı şekilde tüm ilçelerde işlem yetkisine sahiptirler.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Bürolarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında 10/06/2022 tarihinde yayınlanan 2022/2 sayılı genelge güncellenmiştir.

Eylül 2022 tarihi itibarı ile güncel genelge ekten indirilebilir.

Ek-12022-2 Sayılı Lihkab Genelgesi Eylül 202254 indirme İNDİR

Herkese kolay gelsin benim sorum şu ;

 yapı kullanma izni 2006 yılında çıkmış . Böyle durumlarda yapı aplikasyon krokisine hem fenni mesul hemde düzenleyen kısmına kendim imza atıp . idare kısmınada belediye imza atıp işlemlere devam ediyorduk. fakat şimdi yapı kullanmanın arkasında bir tane isim var (elektrik müh.) . bu kişiyi fenni mesul olarak yapı aplikasyona imza atması gerekiyormuş. kısacası bu durumla ilgili bir genelge ve yönetmelik varmıdır aksini gösteren . 



Bu konuda görüşlerini paylaşmak yada soru sormak ister misin?

Oturum Aç Kayıt Ol