Türkiye Ondülasyon Haritası ITRF 3 Derece

Yükleniyor...
  Takip Et
19 Entry

Elinizde bulunan kotları  Elipsoidal yükseklik sisteminden Helmert Ortometrik yükseklik sistemine dönüştürmek istediğinizde ya da tersini yapmak istediğinizde tüm Türkiye için geçerli Ondülasyon haritasını ekte indirebilirsiniz.

Dilim orta boylamı projede 27 olarak kullanılmıştır. Bulunduğunuz noktaya göre dilim orta boylamını düzenlemeniz gerekmektedir.

Paylaşımda bulunan meslektaşımıza teşekkür ederiz.

Ek-1Türkiye Ondilasyon Haritası ITRF96 UTM 3 Derece3405 indirme İNDİR

Merhaba,

Dosya indirilemiyor.Tekrar yüklermisiniz.

Teşekkürler.

(bkz:#13375) yanıt olarak:

test ettiğimizde indirme ile ilgili herhangi bir sorun tespit edemedik. Lütfen farklı bir tarayıcıda tekrar dener misiniz?


Paylaşımınız için teşekkür ederiz. Birde dosyanın nasıl? kullanılacağı hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz. Dosyayı Netcad ortamında açtıktan sonra verimizi üzerine kopyalayıp yükseklik değerlerini bu şekilde mi? görebileceğiz?

(bkz:#14398) yanıt olarak:

Öncelikle dosyanın DOM değerini kendi bulunduğunuz konuma göre düzenlemeniz gerekiyor. Projede DOM 27 olarak ayarlanmıştır. Kayseri için bu değer 36 Sivas için 39 olmaktadır.

Daha sonrasında Ondülasyon hesaplamak istediğiniz yer için dosyayı bu dosya üzerine ekliyorsunuz. En yakın iki nokta aralığına göre enterpolasyon yaparak Ondülasyon değerini buluyorsunuz.  Elipsoidal ya da Helmert Ortometrik kota dönüştürmek için bulduğunuz Ondülasyon değerini projenizdeki kotlara eklemek ya da çıkarmak sureti ile kot dönüşümünü yapabiliyorsunuz.


Aynı hatayı alıyorum bende

(bkz:#14403) yanıt olarak:

Dosyayı birlikte aç seçeneğini değil de Dosyayı kaydet seçeneğini işaretlediğinizde de aynı sorunu yaşıyor musunuz? Birde dosyayı bilgisayarınıza indirdikten sonra açmayı dener misiniz lütfen.

İNDİR'e basıldığında kaydet yada birlikte aç seçeneğini sormadan hata mesajı veriyor.

paylaşım için teşekkür ederiz. bulunduğumuz bölgenin elipsoidini girdikten sonra dönüşsünmü diyoruz aynı kalsınmı diyoruz.

ikinci olarak bu ondülasyon haritası tg2019 mudur

(bkz:#14405) yanıt olarak:

Bazı tarayıcılarda bu şekilde hata verdiğini tespit ettik. Tarayıcınızın sol alt köşesinde dosya görüntüleniyor ise Devam Ettir ile dosyanın indirilmesi sağlanabilir.




Bu konuda görüşlerini paylaşmak yada soru sormak ister misin?

Oturum Aç Kayıt Ol