2022 II. Dönem Mühendislik Hizmetleri Ücretleri

Yükleniyor...
  Takip Et
2 Entry

2022 Yılı II. Dönem Mühendislik Hizmetleri Ücret Cetveli yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Mühendislik Hizmetleri Ücret Cetveli incelendiğinde geçen döneme kıyasla katsayı değerlerinin  %50 oranında zamlandığı görülmektedir. Sözleşme ücretleri zamlanmamış TİP1, TİP2 ve TİP3 sözleşmeler 105 TL TİP4 sözleşmesi 75 TL Denetim ücreti 5 TL olarak sabit tutulmuştur.

Mühendislik Hizmetleri Ücret cetvelini indirmeden görüntüleyebilirsiniz 

Mühendislik Hizmetleri Ücret Cetveli


Diğer Bazı Değişiklikler

İmar plan uygulamalarında uygulanan A katsayısı il bazınca geçerli olacak şekilde düzenlenmiş Ankara, İstanbul ve bazı diğer iller  için bu değer 5000, Bolu, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir ve Rize  için 4000 diğer iller için 3000 olarak belirlenmiştir.

Şehirlere ait A katsayıları ve tüm ilçelerin yöresel katsayıları güncellenmiştir. Şehriniz için katsayıları aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz. Varsa farklılıklar lütfen bize bildiriniz.

https://www.shkmmb.com/hkmo/hkmo-ilce-katsayi.aspx

İmar Uygulaması görmüş tek parselin terk işlemi ücret cetvelinden kaldırılmış imar uygulamaları altına alınmıştır.

Yapı aplikasyon projelerinde bina taban alanı fiyat hesabında kullanılmakta kat adedi hesaba dahil edilmemekte idi. Yeni ücret cetvelinde bodrum katlar dahil her kat için 300 TL eklenir ibaresi ile fiyata dahil edilmiştir.

Fenni Mesul fiyat hesaplamasında Kat adedine ilave olarak bağımsız bölüm sayısı da hesapta kullanılmaktadır.

Kamulaştırma Haritaları ve İrtifak Haritaları için ayrı ayrı yapılan hesap birleştirilerek Kamulaştırma ve İrtifak Haritaları başlığı altında hesaplanmaya başlamıştır.

Web sayfamızda 14 farklı poz için HKMO fiyat hesabı yapabilirsiniz. https://www.shkmmb.com/hkmo

Lütfen ilçe katsayılarınızı kontrol ederek varsa değişiklik lütfen bize bildiriniz. Yeni fiyatların meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.  

Ek-12022 2. Dönem HKMO Ücret Cetveli714 indirme İNDİR


Bu konuda görüşlerini paylaşmak yada soru sormak ister misin?

Oturum Aç Kayıt Ol