HKMOBİS Kullanım Kılavuzu


Shkmmb 05 Ocak 2022 244 indirme

HKMO Yeni sitesi kullanıma açılarak üyelerine hizmet vermeye başladı. https://obs.hkmo.org.tr/ adresinden yeni sisteme erişebilirsiniz. 

Sisteme giriş sorunu yaşayanlar için şu sayfa ziyaret edilebilir. https://www.shkmmb.com/shkm/yeni-hkmobis-kullanima-acildi 

Sisteme giriş yaptıktan sonra sizi genel bilgilerin yer aldığı bir sayfa karşılıyor. Sol bölümde yer alan bağlantılardan sözleşme linkine tıklayarak işlemlere başlıyorsunuz

Sayfanın en üstünde isminizin hemen altında bulunan EKLE butonuna tıklayarak yeni sözleşme oluşturmak için işlemlere başlanıyor, aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz

Eski alışkanlıklara giderek tip numarası arayabilirsiniz ancak artık tüm sözleşmeler tek sayfa üzerinden yönetiliyor.

Poz tipi bölümünden yapacağınız işlemle ilgili başlığı seçiyorsunuz. İmar uygulamaları ve TUS sözleşmeleri hepsi burada belirleniyor. Daha sonrasında İl ve İlçe seçimi yapılarak devam ediliyor. 

Yeni sistemde yöresel katsayı bölgesi uygulaması kaldırılmış ilçe bazlı katsayı uygulamasına geçilmiştir. İl ve ilçe seçiminden sonra gerekli alanlar doldurulduğunda fiyat otomatik hesaplanarak ilgili alanda gözükmektedir. Sözleşme alınmadan önce kredi kartı bilgilerinizi girerek anlık ödeme yapabiliyorsunuz. Geçen yıldan parası ödenen ve henüz kullanılmayan sözleşmelerin durumu ise şu an belirsiz. 

Şu an için sistem tam faaliyete geçmiş durumda değil. Yer yer aksaklıklar, çalışmayan sayfalar mevcut. Yazılım ekibi üzerinde çalışıyor ve en kısa zamanda tüm sorunlar giderilecektir. 

Yeni site tasarlanırken modern kodlama araçları kullanılarak daha kullanışlı bir sistem haline getirilmiş ve görsel olarak da insanı çok yormuyor. B anlamda beğendiğimizi söyleyebiliriz.

HKMO tarafından hazırlanan ekli kullanım kılavuzu ile detayları görüntüleyebilirsiniz.

Yayınlandığı Başlık: HKMO Yeni sayfada nasıl sözleşme alabilirim?

Konu Etiketleri: hkmo,   hkmobis,  


İLGİLİ DOSYALAR