Merhabalar
İmar planı ve kadastro parsellerini temin ederek çakıştırdığınızda ihdas yola terk vb durumlar ortaya çıkacaktır. İmar adası içinde kalan ancak herhangi bir kadastro parseline isabet etmeyen boş alan yoldan ihdas edilecek alan diyebiliriz.
Cins değişikliği yapmanıza gerek yok imar uygulaması sonrası oluşan parsellerin cinsleri Arsa olarak değişecektir.
Sözleşmenizi hazırlarken işleme giren tüm parsel alanları ve ihdas alanlarının toplamı olarak yazmanız gerekmektedir.
İşlem sırası şu şekilde olabilir.
1- İmar planlarının temin edilerek imar adalarının sayısallaştırılması
2- İşleme alınacak parsellerin kadastro müdürlüğünden koordinatlarının temin edilmesi.(Sözleşmenizi yaparak kbu üzerinden kadastroya başvurduğunuzda bilgi belge harcı yatırılarak temin edilebilir)
3- imar adaları ile kadastroların çakıştırılarak ifraz tevhit dosyasının hazırlanması
(bkz:#21020) yanıt olarak: Teşekkür ederim. O zaman müşteriye fiyat vermeden önce il özel idareden imar planını istemem gerekiyor öyle değil mi?
İşlerinizi takip edebileceğiniz bir sistem. Dosya, Bakiye, Müşteri ve Fatura takibi yapabilirsiniz.
SHKMMB © Copyright 2019 - 2026