PLANSIZ ALANLARDA İFRAZ İŞLEMİ

Yükleniyor...
  Takip Et
8 Entry

1) önce Parselin bulunduğu ilin Çevre Düzeni Planı na bakın. İfrazla ilgili özel hükümler varsa bunlara uymanız gerekir.

2) Plansız alanlar imar yönetmeliği gereği, ifraz sonucu oluşacak parsellerin tamamının yola cephesinin bulunması gerekmektedir.

3) Tarım müdürlüğünden parselin Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında kalıp kalmadığını öğrenmeniz gerekir.

Bu kanuna ekli listede, İl ve ilçelerin yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri belirlenmiştir. Eskiden bakanlar kurulu kararıyla, şimdi c.başkanı kararıyla bu arazi büyüklükleri artırılabiliyor. Tarım müdürlüklerinde o yerin asgarî tarım arazisi büyüklüğü mevcuttur.


Kanuna göre, parse 5403 sayılı kanun kapsamındaysa, parsel belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemez.


Şayet artırılmamışsa, Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0,3 hektardır.


4) yapılan ifrazdan sonra oluşacak parsellerin en az (25.00) m. yola cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.




Bu konuda görüşlerini paylaşmak yada soru sormak ister misin?

Oturum Aç Kayıt Ol