PLANSIZ ALANLARDA İFRAZ İŞLEMİ

Yükleniyor...
  Takip Et
8 Entry

İMAR PLANI BULUNMAYAN FAKAT BELEDİYE MÜCAVİR ALANI İÇİNDE KALAN 43000 m2 NİTELİĞİ TARLA OLAN BİR PARSELİN 14000 m2 VE 29000 m2 PARSELLER OLUŞACAK ŞEKİLDE İFRAZ İŞLEMİNİ YAPMAK İSTİYORUM PARSELLERİN YOLA CEPHESİ BULUNMAKTTADIR BU İFRAZ İŞLEMİNİ YAPABİLİR MİYİM BU KONU HAKKINDA DETAYLI BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER.




imar planı bulunmayan alanda belediye çalışmanızı neye göre onaylayacak

İmar planı bulunmayan yerlerde işlemler "Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği" hükümlerine göre yapılır. Vasfı tarla olan bir parsel 20 000 m2 altına ifraz edilemez.

Ek-1Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği390 indirme İNDİR
Ek-2Uygulama İzah Şeması362 indirme İNDİR

(bkz:#17617) yanıt olarak:

ÖZGE HANIM BU KONU HAKKINDA FAZLA BİLGİM OLMADIĞI İÇİN BURADA BU SORUYU SORDUM AYRICA BU YER BELEDİYE MUCAVİR ALANDA OLDUĞU İÇİN BELEDİYENİN YETKİİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

1) önce Parselin bulunduğu ilin Çevre Düzeni Planı na bakın. İfrazla ilgili özel hükümler varsa bunlara uymanız gerekir.

2) Plansız alanlar imar yönetmeliği gereği, ifraz sonucu oluşacak parsellerin tamamının yola cephesinin bulunması gerekmektedir.

3) Tarım müdürlüğünden parselin Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında kalıp kalmadığını öğrenmeniz gerekir.

Bu kanuna ekli listede, İl ve ilçelerin yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleri belirlenmiştir. Eskiden bakanlar kurulu kararıyla, şimdi c.başkanı kararıyla bu arazi büyüklükleri artırılabiliyor. Tarım müdürlüklerinde o yerin asgarî tarım arazisi büyüklüğü mevcuttur.


Kanuna göre, parse 5403 sayılı kanun kapsamındaysa, parsel belirlenen yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüklerinin altında ifraz edilemez.


Şayet artırılmamışsa, Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 2 hektar, dikili tarım arazilerinde 0,5 hektar, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 0,3 hektardır.


4) yapılan ifrazdan sonra oluşacak parsellerin en az (25.00) m. yola cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.


(bkz:#17616) yanıt olarak:

5403 sayılı kanun kapsamında ifrazen oluşacak parsellerin alanı nı sağlıyorsa bölebilirsiniz.

kanun ekinde bölgelere göre minimum alanlar liste halinde vardır.



Yapmanın bir yolu var ancak biraz farklı oluyor. Böleceğin yerden bir yol hattı geçirirsin çizdiğin yol için kamu yararı kararı aldırabilirsen yolu kamulaştırıldığında parsel bölünmüş olur. Örnekleri mevcut ancak bende karar örneği yok. Bi araştır derim toksa yolsuz yerde ifraz yapamazsın. 

Fiyat listesi 2024



Bu konuda görüşlerini paylaşmak yada soru sormak ister misin?

Oturum Aç Kayıt Ol